Les ONGD salesianes de la Inspectoria Maria Auxiliadora VOLS, Jóvenes y Desarrollo (seu València) i Solidaridad Don Bosco treballem per fer realitat els somnis de milers de persones a tot el món, a través dels projectes que desenvolupem de Cooperació Internacional, Educació per al Desenvolupament i Voluntariat.

Des de la Cooperació Internacional, donem suport als projectes d’accés a l’educació per aconseguir que la infància i la joventut tinguin una educació de qualitat. Col·laborem amb programes de reinserció familiar dels infants amb els quals treballen els Salesians i les Salesianes. També, desenvolupem projectes que possibiliten la capacitació i inserció socioprofessional de joves en situació de risc i exclusió social.

Les tres ONGD estem convençudes que els canvis estructurals necessaris es produeixen amb el canvi d’actitud i comportaments de les persones i les polítiques en els països enriquits. Per això, és fonamental el paper que exerceixen l’Educació per al Desenvolupament i el Voluntariat:

Des de l’Educació per al Desenvolupament (EPD) promovem processos educatius per a la generació d’una ciutadania més activa, crítica i compromesa amb els problemes actuals, que vol transformar la societat en termes de justícia i solidaritat. Això ho fem, principalment, mitjançant campanyes educatives a les escoles i als centres juvenils, així com altres intervencions diverses tant amb docents com amb l’alumnat.

El voluntariat és una concreció activa i viva del compromís solidari; és una opció lliure per la qual les persones transformen la realitat. En si mateix, el voluntariat, és l’opció per l’entrega i la gratuïtat enmig de l’individualisme i mercantilització de la societat. El voluntariat requereix de suport, seguiment i formació per donar-li qualitat i consistència en el temps.

 

Una campanya de :